Ο Αλέξανδρος Νεδέλκος γεννήθηκε το 1979 στην Έδεσσα, όπου και πέρασε τα παιδικά και σχολικά του χρόνια. Στην εφηβεία του συμμετέχει σε σχολικά groups.

Το 1997 μετακομίζει στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου σπουδάζει στο Τμήμα Φυσικής. Μεταξύ άλλων, συμμετέχει ενεργά στη Μουσική ομάδα των σχολών του Ηρακλείου. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος και συνδιοργανωτής του μουσικού φεστιβάλ "Voutstock". Παράλληλα, παίζει με διάφορες μπάντες σε μαγαζιά και φεστιβάλ, εντός και εκτός Ηρακλείου.

Μετά τις σπουδές του ανεβαίνει στην Αθήνα και ιδρύει την εταιρεία Web and Art Solutions, με αντικείμενο πάνω στο web design, security & server management. Αποκτά επίσης μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία, εργαζόμενος ως καθηγητής και εισηγητής πληροφορικής σε φροντιστήρια και κέντρα πληροφορικής.

Ταυτόχρονα, σε ένα παράλληλο σύμπαν, συμμετέχει ενεργά σε πολυάριθμα groups, με πολλά lives σε διάφορα μαγαζιά, μουσικές σκηνές και events στην Αθήνα και επαρχία. Αυτή την περίοδο παίζει με τους 4 On The Floor και Athens Lounge Orchestra.

Εχει κάνει ιδιαίτερα μαθήματα με τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη, Γιώργο Κατσίκα, Τάκη Κανέλλο, Γιώργο Τρανταλίδη, Σπύρο Τσούτση, Μιχάλη Καπηλίδη, Τόλη Αρσενίδη, Δημήτρη Δεσύλλα, Μάριο Ιωάννου, Φώτη Γιαννόπουλο, Σπύρο Παναγιωτόπουλο και Μιχάλη Ευδαίμων και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από τον Stanton Moore και τον Παναγιώτη Ανδρέου.

Ο Αλέξανδρος Νεδέλκος το τελευταίο διάστημα ασχολείται επισταμένα με το rudimental drumming και την διάδοση του στην Ελλάδα. Είναι εκπρόσωπος της χώρας μας στον παγκόσμιο οργανισμό SIRD (Society of International Rudimental Drummers) και ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής κοινότητας GRDC (Greek Rudimental Drumming Community).

Είναι επίσης παρουσιαστής και παραγωγός της δικτυακής εκπομπής Woodiments, η οποία παρουσιάζει Έλληνες και ξένους drummers, με θεματολογία που έχει αφετηρία το rudimental drumming. Δείτε περισσότερα για την εκπομπή εδώ.

Διδάσκει τύμπανα στο Lab Music Education και Ελληνικό Ωδείο και παράλληλα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα drums.

Ο Αλέξανδρος Νεδέλκος παίζει αποκλειστικά με Gabriel Drums